Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suhteemme vahvuudet -tuokio Helsingissä

3.12.2022 13:00 - 16:00

Kaksi henkilöä istuvat ja pitävät toisiaan käsistä. Kasvot eivät näy.

Milloin olet viimeksi kertonut kumppanillesi, ystävällesi tai muulle tärkeälle ihmisellesi, mistä hänessä pidät? Milloin olette viimeksi rauhassa pysähtyneet juttelemaan, mitä arvostat suhteessanne?

Tervetuloa suhdetuokioon, jossa te pääsette pysähtymään suhteenne vahvuuksien äärelle! Hyvän huomaaminen ja ääneen sanominen vahvistaa ja syventää suhdettanne. Se on myös tärkeä suhdetaito.

Tuokio koostuu ohjaajien alustuksesta ja tehtävistä, joita tehdään itsekseen pohtien ja kumppani(e)n/ystävän kanssa keskustellen. Suhteen asioista ei keskustella yhdessä muiden osallistujien kanssa, vaan työskentely tapahtuu vain oman tärkeän ihmisen kanssa.

Tuokio on suunnattu kaikenikäisille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville tai itsensä sateenkaareviksi kokeville) ja heidän kumppaneilleen ja ystävilleen. Tuokioon osallistutaan yhdessä kumppanin/kumppanien, ystävän tai muun tärkeän ihmisen kanssa.

Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla). Tuokio on maksuton ja pitää sisällään kahvitauon. Tulethan paikalle vain terveenä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: Lauantai 3.12. klo 13-16

Paikka: Perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheet ry:n toimitilat Helsingin Sörnäisissä, osoite: Hämeentie 29. Osallistujille lähetetään tarkemmat saapumisohjeet noin viikkoa ennen suhdetuokiota.

Esteettömyys: Tilat eivät valitettavasti ole esteettömät (käynnissä on parhaillaan uusien toimitilojen etsintä). Tarkempia tietoja löytyy Info-sivultamme. 9.-11.12. järjestämme viikonlopun mittaisen rakkaussuhdekurssin Helsingissä Setan tiloissa, jotka ovat esteettömämmät. Lue Rikasta minua -kurssista sivuiltamme. Lisätietoja antaa mielellään Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu (yhteystiedot alla).

Järjestäjä: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Ohjaajat: Tuokiota ohjaavat Perhesuhdekeskuksen kouluttamat vapaaehtoisohjaajat.

Ilmoittautuminen: Tuokioon mahtuu rajoitetusti osallistujia. Mukaan voi ilmoittautua torstaihin 1.12. asti sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoita mukaan itsesi sekä henkilö, jonka kanssa tulet yhdessä.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi.

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan aina, kun toimimme yhdessä.

Toimi sensitiivisesti.

Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen.

Kaikki, mitä tapaamisen aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele.

Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan.

Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen.

Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta.

Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu.

Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Päivämäärä:
3.12.2022
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheiden toimitilat
Hämeentie 29, 7.krs
Helsinki, 00500 Suomi
+ Google Map