Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rikasta minua -rakkaussuhdekurssi sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän kumppaneilleen

17.2.2023 - 19.2.2023

Kaksi henkilöä nojaavat toisiinsa.

[Ilmoittautuminen on päättynyt ja kurssi on täynnä. Pyrimme järjestämään vastaavia kursseja tulevaisuudessa lisää.]

Oletteko halunneet osallistua rakkaussuhdekurssille, mutta teitä on jännittänyt, miten sukupuolen moninaisuus huomioidaan? Nyt on mahdollisuus tulla kokeilemaan rakkaussuhdekurssia ammattilaisten ohjaamaan viikonloppuun, joka järjestetään sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän kumppaneilleen. Kurssille voivat hakea mukaan esimerkiksi transsukupuoliset, transtaustaiset, transvestiitit, sukupuolettomat, muunsukupuoliset ja muut ei-binääriset sekä intersukupuolista kehollisuutta omaavat ihmiset kumppaneineen. Kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyä sukupuolivähemmistöön kuulumisessa.

Kyseessä on Rikasta minua -rakkaussuhdekurssi, jonka teemana on rakkaussuhteen hyvinvointi ja arjen rakkaus. Kurssilla osallistujat pääsevät keskittymään juuri oman suhteensa vahvuuksiin, mahdollisuuksiin ja läheisyyteen. Viikonlopun aikana kumppanit etsivät yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja suhteen hyvinvoinnin lisäämiseksi arjessa. Kurssin sisällöt käsittelevät rakkaussuhteen teemoja, mutta suunnittelussa ja ohjaamisessa kiinnitetään erityistä huomiota sukupuolen ja kehojen moninaisuuden huomioimiseen.

Kurssi on erityisen hyvä ensimmäiseksi rakkaussuhdekurssiksi, jos vielä pohdituttaa, onkohan tämänkaltainen juttu sinua ja teitä varten. Toisaalta monet käyvät tämän kurssin esimerkiksi vuosittain pitääkseen huolta suhteestaan ja lähentyäkseen toisiaan.

Kurssin tavoitteet:

  • Teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeitasi paremmin
  • Keskusteluyhteytenne paranee
  • Kuulette toisten sateenkaarevien osallistujien kokemuksia. Saatte voimaa ja uusia näkökulmia vertaistuesta.

Tämä Rikasta minua -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sukupuolivähemmistöihin kuuluville ja heidän kumppaneilleen, jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville. Kaikenikäiset osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka. Viikonloppuun osallistutaan yhden kumppanin kanssa.

Työskentelymenetelminä ohjaajien lyhyiden alustusten lisäksi on yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustelua koko ryhmän kanssa. Kurssin aikana noudatetaan Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteita (alla).

Jos oman sukupuolidysforian, korjausprosessin tai esimerkiksi intersukupuolisuuteen liitetyn kehollisuuden kanssa on juuri nyt sellainen tilanne, että voimavarat ovat hyvin vähissä, ei välttämättä ole vielä paras hetki kurssille. Pyrimme järjestämään kursseja lisää tulevaisuudessa. Tämä kurssi ei sovellu myöskään akuutissa suhdekriisissä olevalle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä kurssin ohjaajiin:

  • Perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijä Terhi Väisäseen puhelinpalvelussa (maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446) tai päivystyschatissä (tiistaisin klo 9-10), tai
  • Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen palveluohjaajaan Miska Salakkaan puhelinajalla keskiviikkoisin klo 14-15 puh. 050 371 68 99 tai sähköpostitse miska.salakka@seta.fi.

Jos tarvitsette apua suhdekriisiin, voitte olla yhteydessä Perhesuhdekeskuksen tukipalveluihin (ks. yllä).

 

Aika: Perjantaista sunnuntaihin 17.-19.2.2023. Perjantaina aloitetaan klo 18 ja  sunnuntaina lopetetaan klo 15.

Paikka: Koulutuskeskus Sopukka, Uusi Porvoontie 482, 01120 Västerskog, Sipoo. Sopukkaan on hyvät liikenneyhteydet julkisilla liikennevälineillä. Sopukan verkkosivuilta löytyy lisätietoja ja kuvia paikasta.

Esteettömyys: Tilat ovat osin esteettömät. Pyörätuolilla on pääsy muihin kurssilla käytössä oleviin tiloihin mutta ei valitettavasti saunaan. Majoitustilasta löytyy inva-wc. Lisätietoja esteettömyydestä antaa Sopukan työntekijä Sanni Vartiainen: p. 040 848 6561, info@sopukka.fi tai Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu (yht.tiedot alla).

Majoitus ja ruokailut: Jokainen pari majoittuu omassa huoneessaan ja käytössä on oma wc ja suihku. Ruokailut viikonlopun aikana: Perjantaina runsas iltapala. Lauantaina aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Sunnuntaina aamiainen, lounas ja päiväkahvit.

Hinta: Kurssin hinta on 150e/pari (sis. majoituksen ja ruokailut koko viikonlopun ajalta). Pyrimme mahdollistamaan osallistumisen erilaisissa taloudellisissa tilanteissa oleville. Jos olette pienituloisia tai muuten taloudellisesti vaikeassa tilanteessa ja kurssimaksu on liian korkea, ilmaiskaa se hakulomakkeessa ja olemme teihin yhteydessä asiasta. Kurssin toteutusta tukee taloudellisesti KSL Kansan sivistystyön liitto.

Ohjaajat: Kurssia ohjaavat Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen perhetyöntekijä, perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisänen ja asiantuntija Sanna Metsäpuu sekä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen palveluohjaaja, psykoterapeutti Miska Salakka.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 8 paria. Poikkeuksena muista rakkaussuhdekursseistamme tälle kurssille osallistujat valitaan ilmoittautumislomakkeiden perusteella, ei ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Haluamme mahdollistaa osallistumisen ensisijaisesti henkilöille, joille olisi hyvin jännittävää, stressaavaa tai jopa mahdotonta osallistua kaikille sateenkaari-ihmisille suunnatulle kurssille. ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

Lisätietoja: Lisätietoja voi kysyä keneltä vain kurssin ohjaajista. Kaikki auttavat mielellään. Terhi Väisäsen ja Miska Salakan yhteystiedot löytyvät ylempää. Jos kysymyksesi koskee käytännön asiaa, kuten esimerkiksi majoitusta, aikatauluja tai esteettömyyttä, ota silloin yhteys Sanna Metsäpuuhun: sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi tai p. 050 410 6772.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Alkaa:
17.2.2023
Loppuu:
19.2.2023
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjät

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus

Tapahtumapaikka

Koulutuskeskus Sopukka
Uusi Porvoontie 482
Sipoo,
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto