Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rakkaussuhdekurssi: Rikasta minua

23.9.2022 - 25.9.2022

Käsi pitelee keltaista paperisydäntä, jossa lukee i love you.

Rikasta minua -kurssin teemana on rakkaussuhteen voimavarat ja hyvinvointi. Arjen rakkaus. Viikonlopun aikana keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa.

Kurssi on erityisen hyvä ensimmäiseksi rakkaussuhdekurssiksi, jos vielä pohdituttaa, onkohan tämänkaltainen juttu sinua ja teitä varten. Toisaalta monet käyvät tämän kurssin esimerkiksi vuosittain pitääkseen suhteesta huolta ja lähentyäkseen toisiaan.

Kurssin tavoitteet:

  • Teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeitasi paremmin
  • Uskosi teihin ja teidän suhteeseenne lisääntyy
  • Keskusteluyhteytenne paranee
  • Kuulette toisten sateenkaarevien osallistujien kokemuksia ja saatte voimaa ja uusia näkökulmia vertaistuesta

Rikasta minua -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville tai itsensä sateenkaareviksi kokeville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka. Viikonloppuun osallistutaan yhden kumppanin kanssa.

Työskentelymenetelminä ohjaajien lyhyiden alustusten lisäksi on yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustelua koko ryhmän kanssa. Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Rikasta minua -kurssin ohjaajakoulutuksen.

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu akuutissa suhdekriisissä olevalle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (auki jälleen 8.8. alkaen maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

 

Aika: Perjantai 23.9. klo 18.00 – sunnuntai 25.9. klo 15.30. Kurssipaikkaan voi saapua klo 17.30 alkaen.

Paikka: Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano Pohjois-Savossa, os. Metsäkartanontie 700, 73900 Rautavaara. Majoitus tapahtuu Sirnikka-rakennuksessa kahden hengen huoneissa, joissa on oma wc ja suihku.

Esteettömyys: Majoitusrakennus Sirnikassa on esteetön sisäänkäynti ja yksi majoitushuone, jossa on esteetön wc. Jokunen kynnys löytyy sisäänkäynnin yhteydestä. Metsäkartanon työntekijät antavat mielellään tarkempia tietoja esteettömyyteen liittyvistä eri asioista. Sirnikan pohjakartta (pdf). Metsäkartanon alueen kartta (pdf). Ruokailu tapahtuu päärakennuksessa. Rakennusten väliset tiet on asvaltoitu.

Hinta: 140e/pari koko viikonlopulta, sis. yöpymisen, ruokailut ja ohjelman. Kurssi laskutetaan kokonaisuudessaan elokuussa. Lasku lähetetään sähköpostitse Sateenkaariperheet ry:n sähköpostiosoitteesta (Perhesuhdekeskus on hallinnollisesti osa Sateenkaariperheitä). Kurssin toteutusta tukee taloudellisesti KSL Kansan sivistystyön liitto.

Peruutusehdot: Kurssi-ilmoittautuminen on peruttava viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua tai kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan. Kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole sama kuin osallistumisen peruminen, vaan perumisesta täytyy aina ilmoittaa erikseen. Sairastapaukset katsotaan aina tilannekohtaisesti ja niissä tilanteissa maksettu kurssimaksu lähtökohtaisesti palautetaan kokonaisuudessaan.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Satu ja Sanna. He ovat saaneet koulutuksen Rikasta minua -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 8 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja: Lisätietoja käytännön asioista ja esimerkiksi kurssin sisällöstä tai sensitiivisyydestä antaa Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi (lomalla 10.8. asti)

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Alkaa:
23.9.2022
Loppuu:
25.9.2022
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Rautavaara, Pohjois-Savo