Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rakkaussuhdekurssi: Läheisyys ja seksuaalisuus

21.5.2022 12:00 - 22.5.2022 16:00

Kaksi henkilöä istuvat ja pitävät toisiaan käsistä. Kasvot eivät näy.

Läheisyydestä ja seksuaalisuudesta puhuttaessa voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Läheisyys- ja seksuaalisuus -viikonloppukurssilla pohditaan henkistä, fyysistä ja seksuaalista läheisyyttä ja sitä, mitä ne itselle, kumppanille ja juuri teidän suhteessanne tarkoittavat. Kurssin tavoitteena on vahvistaa rakkaussuhdettanne ja sinun ja kumppanisi keskinäistä yhteyttä, läheisyyttä ja seksuaalisuutta. Kurssi tarjoaa rauhallisen ympäristön keskittyä omaan kumppaniin ja rakkaussuhteeseenne.

Kurssin tavoitteet:

  • Kurssin jälkeen läheisyytenne on vahvistunut
  • Koet yhteyden tunnetta kumppaniisi
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista omia tarpeitasi ja rajojasi kumppanillesi paremmin liittyen läheisyyteen ja seksuaalisuuteen
  • Osaat kuunnella ja huomioida kumppanisi tarpeita ja rajoja paremmin liittyen läheisyyteen ja seksuaalisuuteen
  • Osallistutte kurssille muiden sateenkaarevien parien kanssa ja voimaannutte vertaistuesta

Kurssilla keskitytään ennen kaikkea työskentelemään oman kumppanin kanssa. Joitain viikonlopun aikana syntyviä ajatuksia ja oivalluksia jaetaan myös koko ryhmän kanssa. Jokainen saa kuitenkin itse päättää, minkä verran haluaa jakaa omista ajatuksistaan. Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla).

Läheisyys ja seksuaalisuus -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville tai itsensä sateenkaareviksi kokeville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka. Viikonloppuun osallistutaan yhden kumppanin kanssa.

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu kriisivaihetta elävälle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (auki maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

 

Aika: Lauantai 21.5. klo 12 – sunnuntai 22.5.2022 klo 16

Paikka: Kokoushotelli ja hostelli Linnasmäki, Lustokatu 7, Turku (ylläpitäjä Turun kristillinen opisto). Perille pääsee Turun julkisella liikenteellä. Autolla saapuville on maksuton parkkipaikka. Hotellin tilat ovat esteettömät pyörätuolia käyttäville. Lisätietoja esteettömyydestä suoraan Linnasmäeltä.

Hinta: 110e / pari / viikonloppu, sisältää majoituksen hostellitason huoneissa (2hh) ja ruokailut (lauantaina lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala, sunnuntaina aamiainen, lounas ja päiväkahvi). (Norm. hinta 230e/pari.) Kansan sivistystyön liitto KSL ry tukee kurssimaksua.

Laskutus: Kurssin hinta laskutetaan toukokuun alussa kokonaisuudessaan. Hinnasta 50e on varausmaksu, jota ei palauteta, vaikka osallistumisen peruuntuisi (ks. peruutusehdot).  Laskut lähetetään sähköpostitse ja ne tulee olla maksettuna ennen kurssin alkua.

Peruutusehdot: Kurssi-ilmoittautuminen täytyy perua viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua tai kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan. Kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole sama kuin osallistumisen peruminen, vaan perumisesta täytyy aina ilmoittaa erikseen. Kurssille osallistuminen tulee ehdottomasti perua, jos tiedossa on altistuminen koronalle tai koronaan viittaavia oireita. Sairastapaukset ja altistumiset katsotaan aina tilannekohtaisesti ja niissä tilanteissa maksettu kurssimaksu lähtökohtaisesti palautetaan kokonaisuudessaan.

Koronatilanne: Kurssilla noudatamme ajankohtaisia Varsinais-Suomessa vallitseia koronarasuosituksia. Kurssille osallistutaan vain terveenä.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Mari ja Elina. He ovat saaneet koulutuksen Läheisyys ja seksuaalisuus -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 8 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutetaan, kun osallistujapareja on vähintään neljä. Ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja: Lisätietoja käytännön asioista ja esimerkiksi kurssin sisällöstä tai sensitiivisyydestä antaa Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Alkaa:
21.5.2022 12:00
Loppuu:
22.5.2022 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Perhesuhdekeskus
Sähköposti
info(at)perhesuhdekeskus.fi

Tapahtumapaikka

Turku