Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rakkaussuhdetuokio: Toiveet ja unelmat

28.5.2022 14:00 - 17:00

Käsi pitelee keltaista paperisydäntä, jossa lukee i love you.

Ihmisillä on erilaisia toiveita ja pyrkimyksiä elämässä ja suhteissa. Odotukset voivat olla suuria unelmia tai pieniä arkisia toiveita, jotka tiedostaen tai tiedostamatta vaikuttavat tyytyväisyydenkokemukseemme. Unelmat on hyvä saada näkyväksi itselle ja kumppan(e)ille. Onnelliset kumppanit ovat yleensä tietoisia omista unelmistaan ja kuulevat toistensa unelmia ja toiveita.

Tervetuloa pysähtymään rakkaussuhteenne äärelle ja antamaan hetki aikaa vain toisillenne! Rakkaussuhdetuokion tämänkertaisena teemana on rakkaussuhteen toiveet ja unelmat. 3h mittaisen tuokion tavoitteena on vahvistaa ja lisätä hyvinvointia rakkaussuhteeseenne. Rakkaussuhdetuokioita on eri teemoilla ja ne täydentävät toisiaan.

Rakkaussuhdetuokiot on suunnattu kaikille pari- ja monisuhteessa eläville täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville tai itsensä sateenkaareviksi kokeville), jotka haluavat hoitaa ja vahvistaa rakkaussuhdettaan kumppaninsa kanssa. Tuokioon osallistutaan yhdessä kumppanin tai kumppanien kanssa. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka.

Tuokio koostuu vapaaehtoisohjaajan pitämistä alustuksista sekä työskentelystä itsenäisten ja kumppani(e)n kanssa tehtävien harjoitusten parissa. Omasta rakkaussuhteesta ei keskustella muiden osallistujien kanssa. Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla). Tuokio on maksuton ja pitää sisällään kahvit.

Tämä tuokio toteutetaan yhteistyössä Sateenkaariperheet ry:n Tampereen tiimin kanssa. Lapsiperheellisille Tampereen sateenkaariperhetiimi tarjoaa lastenhoidon (lapsen vähimmäisikä 2v) ja haluaa sen myötä mahdollistaa osallistumisen myös lapsiperheiden vanhemmille. Lastenhoito on järjestetty tuokion ajaksi samassa rakennuksessa. Aikuisille on oma rauhallinen tilansa, jossa voi keskittyä omaan kumppaniin ja rakkaussuhteeseen. Tuokioon ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, myös perheet, joihin ei kuulu lapsia.

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu kriisivaihetta elävälle parille tai monisuhteen osapuolille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (auki maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

Aika: Lauantai 28.5. klo 14-17

Paikka: Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21B, Tampere. Aikuisten Rakkaussuhdetuokio pidetään Tammelakeskuksen luentosalissa. Kulku sisäpihan kautta. Lastenhoito järjestetään Perheiden talolla Itsenäisyydenkadun puolella “kulmahuoneessa”. Perheiden talolla on oma sisäänkäynti. Jos tuot lapsen/lapsia hoitoon, viethän ensin heidät hoitoon ja tulet sen jälkeen aikuisten hetkeen. Lisätietoja paikasta ja lastenhoidosta: tampere.ilmot@sateenkaariperheet.fi.

Koronatilanne: Tuokiossa noudatamme ajankohtaisia Pirkanmaalla vallitsevia koronarajoituksia ja -suosituksia. Tuokioon osallistutaan vain terveenä.

Järjestäjä: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus ja Tampereen sateenkaariperheet

Ohjaajat: Tuokiota ohjaa Perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Tiina ja Pia. He ovat saaneet koulutuksen Rakkaussuhdetuokioiden ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Tuokioon mahtuu rajoitetusti osallistujia. Ilmoittaudu mukaan  lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tampere.ilmot@sateenkaariperheet.fi. Ilmoitathan, kuinka monta henkilöä osallistuu, kaikkien mahdolliset allergiat ja ruokavaliot, onko tulossa lapsi/lapsia lastenhoitoon, ja jos kyllä, onko erityishuomioitavaa lasten hoitoon jättämisestä. Lapset pitävät evästauon hoitohetken lomassa, joten muistathan ilmoittaa myös lapsen mahdolliset allergiat ilmoittautumisen yhteydessä / tai varata omat pienet eväät lapselle.

Lisätietoja: Lisätietoja  tuokion sisällöstä ja sensitiivisyydestä antaa 25.5. asti Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi. Lisätietoja paikasta ja lastenhoidosta antaa Tampereen sateenkaariperhetiimi tampere.ilmot@sateenkaariperheet.fi.

Perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan aina, kun toimimme yhdessä.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Ethän myöskään tytöttele tai pojittele lapsia tai arvaile kenenkään vanhemmuusnimitystä. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä tapaamisen aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Päivämäärä:
28.5.2022
Aika:
14:00 - 17:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjät

Perhesuhdekeskus
Tampereen sateenkaariperheet

Tapahtumapaikka

Tampere