Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Suhdetuokio Helsingissä: Suhdetaitoja

7.9. 13:00 - 16:00

Tervetuloa suhdetuokioon, jossa pääsette yhdessä tärkeän ihmisesi kanssa pysähtymään ja vahvistamaan suhdettanne! Tässä suhdetuokiossa tutkitaan ja pohditaan suhdetaitoja ja jaetaan oivalluksia oman tärkeän ihmisen kanssa (teema on eri kuin aiemmissa tuokioissa Helsingissä). Käsiteltäviä taitoja ovat esimerkiksi itsetuntemus, vuorovaikutustaidot, ristiriitojen käsittelytaidot ja kyky nähdä hyvää suhteessa. Ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita!

Tuokio koostuu ohjaajien alustuksesta sekä tehtävistä, joita tehdään itsekseen pohtien ja oman tärkeän ihmisen kanssa keskustellen. Suhteen asioista ei keskustella yhteisesti muiden osallistujien kanssa.

Tuokio on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville) ja heidän ystävilleen, kumppaneilleen, kämppiksilleen, vanhemmuuskumppaneilleen ja muille tärkeille ihmisilleen. Tuokioon osallistutaan yhdessä 1-2 tärkeän/tärkeiden ihmis(t)en kanssa, jonka/joiden kanssa haluaa hoitaa ja rakentaa yhteistä suhdetta.

Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla). Tuokion keskivaiheilla on tauko, jolloin on tarjolla pientä purtavaa. Tuokio on maksuton.

Syksyllä 2024 Helsingissä järjestetään ainakin kaksi suhdetuokiota eri teemoilla. Osallistumalla molempiin/kaikkiin voitte koota itsellenne suhdekurssin!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: Lauantai 7.9.2024 klo 13.00-16.00

Paikka: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheet ry:n yhteiset tilat osoitteessa: Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs, Merihaka
00530 Helsinki. Saapumisohjeet verkkosivuillamme.

Esteettömyys: Tiloihimme on esteetön pääsy liikkumisen apuvälineillä ja tiloissamme on esteetön wc. Tarkat esteettömyystiedot löytyvät verkkosivuiltamme. Kysy lisätietoja esteettömyydestä Sanna Metsäpuulta (yht.tiedot alla).

Järjestäjä: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Ohjaajat: Tuokiota ohjaavat Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen kouluttamat vapaaehtoisohjaajat Tuuli ja Hillevi

Ilmoittautuminen: Tuokioon mahtuu rajattu määrä osallistujia. Ilmoittaudu mukaan tällä sähköisellä lomakkeella. Ilmoita samalla lomakkeella itsesi sekä läheisesi, jonka/joiden kanssa osallistut.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, info@perhesuhdekeskus.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan aina, kun toimimme yhdessä.

Toimi sensitiivisesti.

Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen.

Kaikki, mitä tapaamisen aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele.

Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan.

Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen.

Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta.

Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu.

Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Päivämäärä:
7.9.
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus
Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map