Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Rikasta minua -rakkaussuhdekurssi Helsingissä

4.10. 18:00 - 6.10. 14:30

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan käsistä ja suutelevat.

Rikasta minua -kurssin teemana on rakkaussuhteen voimavarat ja hyvinvointi. Arjen rakkaus. Viikonlopun aikana keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa.

Kurssi on erinomainen ensimmäiseksi rakkaussuhdekurssiksi, jos vielä pohdituttaa, onkohan tämänkaltainen juttu sinua ja teitä varten. Toisaalta: monet käyvät tämän saman kurssin säännöllisesti useampaan kertaan pitääkseen huolta suhteestaan ja lähentyäkseen toisiaan.

Kurssin tavoitteet:

  • Teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeitasi paremmin
  • Uskosi teihin ja teidän suhteeseenne vahvistuu
  • Keskusteluyhteytenne paranee
  • Kuulette toisten sateenkaarevien osallistujien kokemuksia, ja saatte voimaa ja uusia näkökulmia vertaistuesta

Rikasta minua -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville, vaikka viikonloppuun osallistuminen tapahtuu yhden kumppanin kanssa. Kaikenikäiset osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka.

Työskentelymenetelminä ohjaajien lyhyiden alustusten lisäksi on yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustelua koko ryhmän kanssa. Kurssin aikana noudatetaan Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteita (alla).

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu akuutissa suhdekriisissä olevalle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (14.8. alkaen keskiviikkoisin klo 10-12 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: Perjantai 4.10. klo 18-20, lauantai 5.10. klo 9.30-18 ja sunnuntai 6.10. klo 9.30-14.30 (kellonajat voivat vielä tarkentua). Kurssi järjestetään päiväkurssina ilman yöpymisiä.

Paikka: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheet ry:n yhteiset tilat osoitteessa: Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs, Merihaka
00530 Helsinki. Saapumisohjeet verkkosivuillamme.

Esteettömyys: Tiloihimme on esteetön pääsy pyörätuolilla ja tiloissamme on esteetön wc. Tarkat esteettömyystiedot löytyvät verkkosivuiltamme. Kysy lisätietoja esteettömyydestä Sanna Metsäpuulta (yht.tiedot alla).

Hinta: Kurssi on maksuton (kurssiin ei sisälly ruokailuja eikä yöpymisiä).

Ruokailut: Joka kurssipäivä tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Lauantaina ja sunnuntaina pidetään tunnin mittainen lounastauko, jonka aikana voi syödä omia eväitä. Tiloissa on mahdollisuus käyttää keittiötä, josta löytyy jääkaappi, mikro, hella ja astioita.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Miiu ja Siru. He ovat saaneet koulutuksen Rikasta minua -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 6 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutetaan, kun osallistujapareja on vähintään neljä. Ilmoittaudu tämän lomakkeen kautta.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa mielellään Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu info@perhesuhdekeskus.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Alkaa:
4.10. 18:00
Loppuu:
6.10. 14:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus
Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map