Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hengailualue Helsinki Priden puistojuhlassa sinulle, jolla ei vielä ole kaveria, kenen kanssa tulla Prideille!

1.7.2023 13:00 - 17:00

Perhesuhdekeskuksen työntekijät Terhi ja Sanna pelaavat korteilla

*In English here.*

Haluaisitko osallistua Helsinki Priden puistojuhlaan, mutta sinulla ei ole kaveria tai läheistä, jonka kanssa tulla? Olet lämpimästi tervetullut piknik-alueellemme, joka on juuri sinua varten! Alueella on useita piknik-vilttejä, joille voi tulla nauttimaan Pride-meiningistä ja kohtaamaan muita. Vilteiltä löytyy helppoja pelejä, pientä puuhailua ja myös vilttejä, joilla saa vain hengailla rauhassa. Voit siis tulla ihan yksin ja me otamme sinut mukaan joukkoomme! Kun saavut, kerromme, mitä löytyy mistäkin ja voit valita itsellesi sopivan viltin. Paikalla on Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen työntekijät sekä vapaaehtoisia.

Luomme piknik-alueestamme turvallisempaa tilaa, jossa kaikkien on hyvä olla. Käytössämme on turvallisemman tilan periaatteet. Niistä voi kysyä tai jutella vapaaehtoistemme kanssa. Sinun ei tarvitse osata periaatteita etukäteen. Periaatteet löytyvät tästä tapahtumatietojen alta ja meillä on niitä mukana alueella. HUOM! Alue on päihteetön.

Päivitetty 30.6.: Lauantaille on luvattu sadekuuroja. Jos ei sada aivan kaatamalla, piknik-alue toteutuu! Tule siis ihmeessä joko piipahtamaan tai hengailemaan kanssamme pidemmäksi aikaa!

Lue myös kulkueosastostamme, johon olet lämpimästi tervetullut myös! Kulkue toteutuu säällä kuin säällä. Mukaan mahtuu vielä (tilanne 30.6., kulkueeseen on ilmoittautuminen).

 

Kenelle: Kaikille täysi-ikäisille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ihmisille (kunnioitamme jokaisen itsemäärittelyoikeutta). Jos haluaisit tulla mukaan yhdessä vanhempasi tai muun läheisesi kanssa, olette molemmat lämpimästi tervetulleita! Alle 18-vuotiaille sateenkaarinuorille suosittelemme Helsinki Pride -yhteisön mahtavaa nuorten aluetta, jossa on paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä ja useita nuorisotyöntekijöitä töissä 🙂 Alueemme sijaitsevat lähekkäin, joten saatamme sinut mielellämme nuorten alueelle, jos löydät ensin meidät!

Aika: Lauantai 1.7.2023 noin klo 13-17. Voit ilmestyä paikalle mihin aikaan vain ja lähteä, milloin haluat. Alue on valmiina jo klo 12 alkaen, joten voit mennä hengailemaan puistoon alueellemme jo silloin. Pari vapaaehtoistamme ovat siellä valmiina vastaanottamaan sinut. Loput vapaaehtoiset ja työntekijät saapuvat kulkueen mukana puistoon noin klo 13 aikaan.

Paikka: Kaivopuisto, Helsinki. Alueemme sijaitsee lähellä ravintola Kaivohuonetta, osoite: Iso Puistotie 1. Alueemme on hyvin lähellä Helsinki Priden virallista nuorten aluetta. Piknik-alueemme sijainti on merkitty alta löytyvään kuvaan oranssilla tähdellä. Esteettömyydestä: Puistojuhlan viralliset esteettömyystiedot löydät alta. Piknik-alueemme sijaitsee tasaisen hiekkatien vieressä tasaisella nurmialueella. Vilttien äärelle pääsee pyörätuolilla.

Lisätietoja: Puistojuhlasta löytyy yleistä tietoa Helsinki Priden verkkosivuilta. Lisätietoja tapahtumastamme voit kysyä työntekijä-Sannalta info@perhesuhdekeskus.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan <3 Nähdään meidän piknik-alueellamme!

Piknik-alueen sijainti puistojuhlan kartalla
Piknik-alueen sijainti Kaivopuistossa oranssin tähden kohdalla.
Sanna ja Terhi
Työntekijät Sanna ja Terhi toivottavat juuri sinut tervetulleeksi!

Esteettömyys

Esteettömyystiedot on laatinut Helsinki Pride -yhteisö.

Pride-alue Kaivopuistossa on lähtökohtaisesti tasainen ja helppo kulkea. Alueella on tasaisia kulkuväyliä, joita pitkin pääsee kulkemaan puistojuhlan palvelupisteille.

Puistossa on neljä erillistä wc-aluetta, joissa jokaisessa on erikseen merkityt inva-bajamajat. Alueella on yhteensä 14 inva-bajamajaa.

Iso Puistotie on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan, mutta saattoliikenne voi saapua Ison Puistotien kautta Kaivohuoneen edustalle.

Jos puistojuhlan aikana sataa voimakkaasti, voi alueesta tulla vaikeampi kulkea.

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan aina, kun toimimme yhdessä.

Toimi sensitiivisesti.

Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen.

Kaikki, mitä tapaamisen aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele.

Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan.

Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen.

Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta.

Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu.

Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi tapahtuman työntekijöille ja vapaaehtoisille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Päivämäärä:
1.7.2023
Aika:
13:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus