Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suhdetuokio Oulussa: Suhteemme vahvuudet

1.8.2023 17:00 - 20:00

Kuusi kättä muodostavat sydämen.

Milloin olet viimeksi kertonut ystävällesi, kumppanillesi tai muulle tärkeälle ihmisellesi, mistä hänessä pidät? Milloin olette viimeksi rauhassa pysähtyneet juttelemaan, mitä arvostatte suhteessanne? Hyvän huomaaminen ja ääneen sanominen vahvistaa ja syventää suhdettanne. Se on myös tärkeä ihmissuhdetaito.

Tervetuloa Oulu Pridessa järjestettävään suhdetuokioon, jossa te pääsette pysähtymään suhteenne vahvuuksien äärelle!

Tuokio koostuu ohjaajien alustuksesta ja tehtävistä, joita tehdään itsekseen pohtien ja oman tärkeän ihmisen kanssa keskustellen. Suhteen asioista ei keskustella yhdessä muiden osallistujien kanssa, vaan työskentely tapahtuu vain teidän kesken.

Tuokio on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville) ja heidän kumppaneilleen, ystävilleen ja muille tärkeille ihmisilleen. Tuokioon osallistutaan yhdessä oman tärkeän ihmisen kanssa.

Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla). Tuokio on maksuton ja pitää sisällään kahvitauon. Tulethan paikalle vain terveenä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: Tiistai 1.8.2023 klo 17-20

Paikka: Oulu Priden, Oulun Setan ja Transfeminiinit ry:n yhteinen toimitila, Pakkahuoneenkatu 12A, 4. krs, 90100 Oulu. Tilat sijaitsevat 20 metriä Oulun keskusaukiolta ja Kirkkokadun Rotuaarilta.

Esteettömyys: Tilat eivät valitettavasti ole esteettömät. Pääsy tapahtumapaikalle on esteetön, mutta tiloissa ei ole esteetöntä wc:tä. Lisätietoja antaa Oulu Pride ry:n pj Minna Pallari, minna.pallari@oulupride.fi.

Järjestäjä: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus yhteistyössä Oulu Priden kanssa

Ohjaajat: Tuokiota ohjaavat Perhesuhdekeskuksen kouluttamat vapaaehtoisohjaajat Hanna ja Elo

Ilmoittautuminen: Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautuminen päättynyt.

Lisätietoja: Lisätietoja antavat tuokion ohjaajat Hanna ja Elo: suhdetuokio.oulu@gmail.com

 

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan aina, kun toimimme yhdessä.

Toimi sensitiivisesti.

Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen.

Kaikki, mitä tapaamisen aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele.

Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan.

Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen.

Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta.

Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu.

Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi

Tiedot

Päivämäärä:
1.8.2023
Aika:
17:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Sateenkaarijärjestöjen toimisto
Pakkahuoneenkatu 12
Oulu,
+ Google Map