Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Läheisyys ja seksuaalisuus rakkaussuhteessa -kurssi Tampereella

27.5.2023 - 28.5.2023

Kaksi henkilöä istuvat ja pitävät toisiaan käsistä. Kasvot eivät näy.

Läheisyydestä ja seksuaalisuudesta puhuttaessa voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Läheisyys ja seksuaalisuus -viikonloppukurssilla pohditaan henkistä, fyysistä ja seksuaalista läheisyyttä ja sitä, mitä ne itselle, kumppanille ja juuri teidän suhteessanne tarkoittavat. Kurssin tavoitteena on vahvistaa rakkaussuhdettanne ja sinun ja kumppanisi keskinäistä yhteyttä, läheisyyttä ja seksuaalisuutta. Kurssi tarjoaa rauhallisen ympäristön keskittyä omaan kumppaniin ja rakkaussuhteeseenne.

Kurssin tavoitteet:

  • Kurssin jälkeen läheisyytenne on vahvistunut
  • Koet yhteyden tunnetta kumppaniisi
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista omia tarpeitasi ja rajojasi kumppanillesi paremmin liittyen läheisyyteen ja seksuaalisuuteen
  • Osaat kuunnella ja huomioida kumppanisi tarpeita ja rajoja paremmin liittyen läheisyyteen ja seksuaalisuuteen
  • Osallistutte kurssille muiden sateenkaarevien parien kanssa ja voimaannutte vertaistuesta

Kurssilla keskitytään ennen kaikkea työskentelemään oman kumppanin kanssa. Joitain viikonlopun aikana syntyviä ajatuksia ja oivalluksia jaetaan myös koko ryhmän kanssa. Jokainen saa kuitenkin itse päättää, minkä verran haluaa jakaa omista ajatuksistaan. Työskentelyä ja yhdessäoloa ohjaavat turvallisemman tilan periaatteet (ks. alla).

Läheisyys ja seksuaalisuus -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka. Viikonloppuun osallistutaan yhden kumppanin kanssa.

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu suhteen kriisivaihetta elävälle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (auki maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

Aika: Lauantai 27.5. klo 12 – sunnuntai 28.5.2022 klo 16 (aika voi vielä hiukan tarkentua)

Paikka: Aito-kurssikeskus Tampereella (Tampereen seurakuntien kurssikeskus). Osoite: Kirjoniementie 15, 33680 Tampere. Jokaisella parilla on käytössään oma huone, jossa on wc ja suihku. Julkinen liikenne kulkee 1,5km päähän kurssikeskuksesta, mutta valitetharvoin. Pyrimme järjestelemään kimppakyytejä Tampereen keskustan tuntumasta.

Esteettömyys: Käyttämämme tilat ovat  pyörätuolilla saavutettavia. Tarkempia tietoja esteettömyydestä selvitämme mielellämme tai keskukseen voi myös olla suoraan yhteyksissä p. 040 804 8008 (arkisin kello 9-15).

Hinta: 120e / pari / viikonloppu. Sisältää majoituksen ja ruokailut (lauantaina lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala, sunnuntaina aamiainen, lounas ja päiväkahvi). Kansan sivistystyön liitto KSL ry tukee kurssimaksua.

Laskutus: Kurssin hinta laskutetaan toukokuun alussa kokonaisuudessaan. Hinnasta 50e on varausmaksu, jota ei palauteta, vaikka osallistumisen peruuntuisi (ks. peruutusehdot). Lasku lähetetään sähköpostitse.

Peruutusehdot: Ilmoitathan peruuntumisesta mahdollisimman pian esteen ilmettyä. Kurssimaksusta peritään 50e varausmaksu, vaikka osallistuminen peruuntuisi. Kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan, jos osallistuminen peruuntuu 14vrk sisällä ennen kurssin alkamista. Sairastapauksissa koko kurssimaksu palautetaan lähtökohtaisesti kokonaisuudessaan.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Terhi ja Sanna. He ovat saaneet koulutuksen Läheisyys ja seksuaalisuus -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 8 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutetaan, kun osallistujapareja on vähintään neljä. Ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa mielellään Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi

Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun

Tiedot

Alkaa:
27.5.2023
Loppuu:
28.5.2023
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Aito-keskus
Kirjoniementie 15
Tampere,
+ Google Map