Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vuorovaikutus rakkaussuhteessa -kurssi Helsingissä

20.4. - 21.4.

Vuorovaikutus rakkaussuhteessa -kurssilla sukelletaan vuorovaikutuksen maailmaan yhdessä oman kumppanin kanssa. Teemoina ovat tunteiden rooli vuorovaikutuksessa, sanattoman viestinnän merkitys vuorovaikutuksessa, rakentava ristiriitojen käsittely ja suhteen vuorovaikutuksen rikastuttaminen.

Kurssin tavoitteet:

  • Lisätä itsetuntemusta
  • Oppia tunteiden säätelyä
  • Oppia tuntemaan kumppania paremmin
  • Oppia vuorovaikutustaitoja
  • Lisätä yhteenkuuluvuutta kumppanin kanssa
  • Saada voimaa yhdessäolosta muiden sateenkaarevien parien kanssa

Kurssi on erinomainen syventäväksi rakkaussuhdekurssiksi, kun on jo joskus aiemmin osallistunut Perhesuhdekeskuksen (Suhdetuokiohin, Rikasta minua -rakkaussuhdekurssille tai Läheisyys ja seksuaalisuus -rakkaussuhdekurssille) tai jonkin muun tahon rakkaussuhdekurssille, tai muulla tavoin käsitellyt rakkaussuhteen asioita yhdessä. Kurssilla tarvitaan kykyä keskustella hyvässä hengessä kumppanin kanssa myös suhteen ristiriitatilanteista.

Kurssi on suunnattu täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville, vaikka viikonloppuun osallistuminen tapahtuu yhden kumppanin kanssa. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita.

Työskentelymenetelminä ohjaajien alustusten lisäksi on yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustelua muiden osallistujien ja koko ryhmän kanssa. Kurssin aikana noudatetaan Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteita (alla).

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu parille, jolla on meneillään akuutti elämän- tai suhdekriisi tai jos vuorovaikutus aiheuttaa toistuvasti suuria ristiriitoja. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (tiistaisin klo 10-12 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Aika: Lauantaina 20.4. klo 9.30-16 ja sunnuntai 22.10. klo 9.30-15.45. Kurssi järjestetään päiväkurssina ilman yöpymisiä.

Paikka: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheet ry:n yhteiset tilat osoitteessa: Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs, Merihaka
00530 Helsinki. Saapumisohjeet verkkosivuillamme.

Esteettömyys: Tiloihimme on esteetön pääsy pyörätuolilla ja tiloissamme on inva-wc. Tarkat esteettömyystiedot löytyvät verkkosivuiltamme. Kysy lisätietoja esteettömyydestä Sanna Metsäpuulta (yht.tiedot alla).

Hinta: Kurssi on poikkeuksellisesti täysin maksuton. (Yleensä viikonloppukurssit järjestetään leirikeskuksissa, jolloin kurssille muodostuu hintaa majoituksesta ja ruokailuista.)

Ruokailut: Joka kurssipäivä tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Lauantaina ja sunnuntaina pidetään tunnin mittainen lounastauko, jonka aikana voi syödä omia eväitä. Käytössä on tilava keittiö, josta löytyy jääkaappi, mikro, hella ja astioita.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Mari ja Elina. He ovat saaneet koulutuksen Vuorovaikutus rakkaussuhteessa -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 5 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tämän lomakkeen kautta.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa mielellään Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Tiedot

Alkaa:
20.4.
Loppuu:
21.4.
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus
Haapaniemenkatu 7-9C, 2. krs
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map