Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Rikasta minua -rakkaussuhdekurssi Helsingissä

7.4.2023 - 9.4.2023

Kaksi henkilöä pitävät toisiaan käsistä ja suutelevat.

Rikasta minua -kurssin teemana on rakkaussuhteen voimavarat ja hyvinvointi. Arjen rakkaus. Viikonlopun aikana keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa.

Kurssi on erityisen hyvä ensimmäiseksi rakkaussuhdekurssiksi, jos vielä pohdituttaa, onkohan tämänkaltainen juttu sinua ja teitä varten. Toisaalta monet käyvät tämän kurssin esimerkiksi vuosittain pitääkseen suhteesta huolta ja lähentyäkseen toisiaan.

Kurssin tavoitteet:

  • Teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeitasi paremmin
  • Uskosi teihin ja teidän suhteeseenne lisääntyy
  • Keskusteluyhteytenne paranee
  • Kuulette toisten sateenkaarevien osallistujien kokemuksia ja saatte voimaa ja uusia näkökulmia vertaistuesta

Rikasta minua -kurssi on suunnattu kaikille täysi-ikäisille sateenkaari-ihmisille (sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville tai itsensä sateenkaareviksi kokeville), jotka haluavat hoitaa ja rakentaa rakkaussuhdettaan yhdessä kumppaninsa kanssa. Kurssi on suunnattu niin pari- kuin monisuhteissa eläville. Kaikenikäiset (täysi-ikäiset) osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita. Suhde voi olla tuore tai takana voi olla jo pitkä yhteinen matka. Viikonloppuun osallistutaan yhden kumppanin kanssa.

Työskentelymenetelminä ohjaajien lyhyiden alustusten lisäksi on yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa ja keskustelua koko ryhmän kanssa. Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Rikasta minua -kurssin ohjaajakoulutuksen. Kurssin aikana noudatetaan Perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteita (alla).

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu akuutissa suhdekriisissä olevalle parille. Jos epäröitte, voitteko osallistua, ottakaa yhteyttä Perhesuhdekeskuksen puhelinpalveluun (maanantaisin klo 15-17 ja tiistaisin klo 9-10 numerossa 050 444 4446) tai Sanna Metsäpuuhun (yhteystiedot alla).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Aika: Pääsiäisviikonloppuna perjantai 7.4. klo 13-17, lauantai 8.4. klo 9.30-16 ja sunnuntai 9.4. klo 9.30-15. Kurssi järjestetään päiväkurssina ilman yöpymisiä.

Paikka: Setan toimitilat Helsingin Länsi-Pasilassa, os. Pasilanraitio 5. Tilat sijaitsevat Pasilan juna-aseman ja kauppakeskus Triplan lähellä. Saapumisohjeet ja esteettömyystiedot. Kysy lisätietoja esteettömyydestä Sanna Metsäpuulta (yht.tiedot alla).

Hinta: Kurssi on poikkeuksellisesti täysin maksuton. (Yleensä viikonloppukurssit järjestetään leirikeskuksissa, jolloin kurssille muodostuu hintaa majoituksesta ja ruokailuista.) Kurssin toteutusta tukee taloudellisesti KSL Kansan sivistystyön liitto.

Ruokailut: Joka kurssipäivä tarjolla on kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Lauantaina ja sunnuntaina pidetään reilun tunnin mittainen lounastauko, jonka aikana voi syödä omia eväitä tai hakea omakustanteisesti lounasta esimerkiksi alakerran Alepasta tai syödä läheisen ostoskeskus Triplan ravintoloissa. Mahdollisuus käyttää keittiötä, josta löytyy jääkaappi, mikro ja astioita.

Ohjaajat: Kurssia ohjaa Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen vapaaehtois- ja vertaispari Elina ja Mari. He ovat saaneet koulutuksen Rikasta minua -kurssin ohjaamiseen.

Ilmoittautuminen: Kurssille mahtuu yhteensä 8 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutetaan, kun osallistujapareja on vähintään neljä. Ilmoittaudu tämän lomakkeen kautta.

Lisätietoja: Lisätietoja antaa mielellään Perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu, sanna.metsapuu@perhesuhdekeskus.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen turvallisemman tilan periaatteet

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Alkaa:
7.4.2023
Loppuu:
9.4.2023
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus

Tapahtumapaikka

Setan toimitilat
Pasilanraitio 5
Helsinki,
+ Google Map