Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vertaiskeskustelu sateenkaari-ihmisille: Joulunaika

12.12.2022 18:00 - 20:00

Kolmen henkilön ylävartalo näkyy alhaalta päin. Yläpuolella sininen taivas.

Joulu lähestyy – mitä ajatuksia se herättää sinussa? Jouluun liittyy paljon odotuksia perheen lämpimänä ja yhteisenä joulunviettona. Joulunaika voi tuntua vaikealta, jos välit ovat haastavat tai katkenneet perheenjäseniin tai sukulaisiin sen vuoksi, että he eivät ymmärrä tai hyväksy sateenkaarevuutta, sukupuolta tai suhdemuotoa.

Vertaistapaamisessa pohditaan yhdessä keinoja löytää itselle hyvältä tuntuvaa tapaa viettää joulua. Etsitkö keinoja tai oletko keksinyt keinoja, miten selvitä perhejoulusta tai muovata siitä itselle miellyttävämpi? Mitä voi tehdä, jos ei ole perhettä tai sukua, joiden kanssa viettää sitä? Entä millainen olisi sinusta ihana joulu, millainen joulun haluaisit tulevaisuudessa? Tule jakamaan ajatuksiasi muiden kanssa!

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Tämä on osa ”Rohkeutta omannäköisten läheissuhteiden luomiseen” -tapaamisten sarjaa, mutta ihan erillinen tapaamisensa. Kaikki täysi-ikäiset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita. Ryhmään on ilmoittautuminen ja mukaan mahtuu 10 osallistujaa.

Ohjaajina toimivat koulutettu vapaaehtoisohjaaja ja Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen työntekijä Sanna Metsäpuu. Tapaamisessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita (alla).

Aika: Maanantaina 12.12. klo 18-20.

Ilmoittautuminen: ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT.

Paikka: Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheiden toimitilat os. Hämeentie 29, 7. krs, Helsinki. Valitettavasti tilat eivät ole esteettömät. Rakennukseen on esteetön sisäänkäynti rakennuksen takapuolelta, mutta wc-tilat ovat esteelliset. Sisäänkäyntiin liittyvät tiedot löytyvät  Info-sivultamme. (Etsimme parhaillaan uusia, esteettömämpiä toimitiloja.)

Lisätietoja tapaamisesta antaa Sanna Metsäpuu info (at) perhesuhdekeskus.fi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Turvallisemman tilan periaatteet:

On tärkeää, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tuntea olonsa hyväksi ja tervetulleeksi omana itsenään. Jokainen on vastuussa turvallisemman tilan luomisesta toisille. Siksi meillä on yhteiset periaatteet, joita noudatetaan koko kurssin ajan.

Toimi sensitiivisesti. Ihmisiä, perheitä ja suhteita on monenlaisia. Älä oleta toisen osallistujan tai hänen perheenjäsentensä sukupuolta ulkonäön tai nimen perusteella. Älä tee oletuksia tai yleistyksiä toisten seksuaalisesta suuntautumisesta, perhe- tai rakkaussuhteista, vanhemmuudesta, kehoista tai taustasta. Kunnioita jokaisen itsemäärittely- ja määrittelemättömyysoikeutta eli oikeutta päättää ja kertoa itse, kuka ja millainen on.

Ole luottamuksen arvoinen. Kaikki, mitä kurssin aikana kerrotaan toisille, on ehdottoman luottamuksellista. Myös se on luottamuksellista, keitä on tavannut kurssilla. Ethän ota tai julkaise kuvia ilman kaikkien kuvassa olevien lupaa.

Kuuntele. Anna kaikille tasapuolinen mahdollisuus päästä ääneen tai halutessaan pitäytyä taustalla. Jokainen voi puhua vain omasta puolestaan. Aidosti kuuntelemalla opimme toisiltamme.

Voit osallistua omien tarpeidesi mukaan. Voit kertoa itsellesi tärkeistä asioista juuri sen verran kuin haluat. Voit myös olla kertomatta. Muista huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.

Kunnioita ja ole ystävällinen. Arvosta toisia osallistujia ja heidän kokemuksiaan. Kunnioita jokaisen omia rajoja. Ethän esimerkiksi koske toiseen ilman lupaa.

Anna ja ota vastaan palautetta. Osa on harjoitellut sensitiivistä puhe- ja toimintatapaa jo pidemmän aikaa, ja osa on matkan alussa. Tärkeintä on asenne ja halu oppia toimimaan sensitiivisesti. Jos joku käyttää sanaa, joka on loukkaava tai kuvaa tilannetta väärin, korjaa se asiallisesti. Erehdyksen tehdessäsi ota palaute vastaan, esimerkiksi: ”Anteeksi. Kiitos, kun korjasit.”

Puutu. Emme hyväksy häirintää, rasismia ja syrjintää. Jos havaitset häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Mene häirintää kokevan tueksi ja kerro tekijälle esimerkiksi ”Tuo, mitä teit, ei ole ok.” Jos et voi puuttua tilanteeseen itse, kerro tapahtuneesta välittömästi ohjaajille.

Emme hyväksy rasismia, häirintää tai syrjintää minkään henkilön ominaisuuden tai taustan perusteella kuten sukupuoli, kehon piirteet, ikä, alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto tai uskonnottomuus, vakaumus, mielipide, poliittinen toiminta, ammattiyhdistystoiminta, perhesuhteet, terveydentila, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy.

Jos koet tai havaitset häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä, kerro asiasta ohjaajille. Jos haluat kertoa asiasta vasta jälkikäteen tai keskustella näistä ohjeista, ota yhteyttä Perhesuhdekeskuksen työntekijään Sanna Metsäpuuhun.

Tiedot

Päivämäärä:
12.12.2022
Aika:
18:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Perhesuhdekeskuksen ja Sateenkaariperheiden toimitilat
Hämeentie 29, 7.krs
Helsinki, 00500 Suomi

Järjestäjä

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus